Halibut soczyste steki dzwonko bez glazury
W zależności od ilości i wagi zamawianych przez Ciebie produktów, wybranej formy płatności i własnych preferencji, możesz wybrać jedną z form dostawy: Najszybciej i najbezpieczniej: Firma kurierska - dostawa jest realizowana przez profesjonalną firmę kurierską Inpost. Wybranie kuriera oznacza wygodę i pewność, że Twoje zamówienie dotrze na czas za niewygórowaną cenę. Dodatkowo, na Twój adres email otrzymasz link do strony, na której na bieżąco będziesz mógł sprawdzać, gdzie znajduje się Twoja przesyłka. Najłatwiej: Odbiór osobisty to najłatwiejszy sposób odbioru zamówionych towarów - zapraszamy do naszych sklepów stacjonarnych w których jest mozliwość odbioru zamówień. Godziny pracy punktu znajdziesz w zakładce Kontakt. Przy odbiorze osobistym nie ponosisz dodatkowych kosztów. Koszt dostawy Całkowity koszt dostawy zamówienia poznasz po dodaniu produktów do koszyka i wybraniu interesującej Ciebie formy dostawy i metody płatności - w podsumowaniu zobaczysz dokładną wartość do zapłaty. Darmowa dostawa od 250 zł
Halibut steki
Halibut to drapieżna ryba morska, jest przedstawicielem ryb z rodziny flądrowatych. Mięso tej ryby jest białe i bardzo delikatne. Jej charakterystyczny smak sprawia, że ma wielu zwolenników jako podstawa dań rybnych.
- białe delikatne mięso
- duża zawartość białka
- duża zawartość kwasów omega-3
- mała ilość ości
Niezaprzeczalną zaletą oprócz smaku jest również duża zawartość cennego białka a także mała ilość ości. Jego mięso jest bogate w białko, kwasy omega-3, białko, niacyne, fosfor, magnez i witaminy z grupy B.
Propozycja przygotowania:
- Steki z halibuta pokrop wyciśniętym sokiem z cytryny i odrobiną oliwy, przypraw solą i pieprzem, obłóż koperkiem i wstaw na 10-12 godzin do lodówki.
- Następnie sparz pomidory, obierz je ze skórki, przekrój na ćwiartki i usuń nasionka. Miąższ pokrój w kostkę, wymieszaj z posiekaną bazylią i rozgniecionym czosnkiem, dodaj 2-3 łyżki oliwy, przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Marchewkę i buraczki ugotuj (oddzielnie) w osolonej wodzie do miękkości. Steki z halibuta upiecz w temp. 180°C (około 15-17 minut).
- Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia rozsmaruj na rybach sos z pomidorów i bazylii.
- Na patelni roztop masło, podduś pokrojone w plasterki marchewki i buraczki. Przypraw do smaku, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.
- Ryby podawaj z warzywami. Smacznego!
Wyjątkowe
i naturalne ryby
Odkryj nieodkryte dotąd smaki oceanu w naszym sklepie, który oferuje najszerszą gamę ryb i owoców morza na rynku. Dajemy Ci możliwość doświadczenia egzotycznych smaków, jakie skrywają głębiny oceanów, bez wychodzenia z domu. Od delikatnych małż, przez soczyste krewetki, aż po wyjątkowe homary. Zaufaj naszej starannie dobranej ofercie, która pozwoli Ci na kulinarne podróże od Atlantyku po Pacyfik, wszystko pod jednym dachem.
Co otrzymasz?
Owoce morza najwyższej jakości
Dbamy o to, by nasze ryby i owoce morza zawsze były najwyższej jakości – korzystamy wyłącznie z zaufanych źródeł.
Profesjonalną obsługę klienta
Nasz zespół każdego dnia jest gotowy służyć pomocą i doradzić w wyborze najlepszych produktów.
Pyszny i zdrowy produkt
Pamiętaj, że ryby i owoce morza są bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały.