Walentynki
Wzmagają pożądanie, poprawiają humor, sprawiają że łaskawszym okiem patrzymy na partnera. O czym mowa? O afrodyzjakach! W walentynki to właśnie one staną się najlepszą przystawką przed właściwą ucztą.
Najpopularniejszymi afrodyzjakami są krewetki, małże i ostrygi. Nie tylko kształtem pobudzają wyobraźnię, lecz także obfitują w składniki zapewniające poprawę libido. Zawierają cynk, zwany „pierwiastkiem miłości". Ponadto owoce morza uznaje się za potrawy wyrafinowane, w dobrym guście, co może być dobrze odebrane przez osobę, dla której przygotowujemy walentynkową kolację.
Jak przyrządzać owoce morza, by zachwyciły smakiem i wyglądem? Zacznijmy od krewetek. - Te doskonale sprawdzą się jako podstawowy składnik bruschetty. Podane na chrupiącej grzance z pokrojonymi w drobną kostkę pomidorami i charakterystyczną w smaku rukolą stworzą idealną kombinację.
NASZA OFERTA OWOCÓW MORZA:
- krewetki w pancerzu, surowe oraz blanszowane do wyboru
- krewetki i kalmary panierowane
- przegrzebki
- homar
- raki w sosie z białego wina
- langustynki
- osmiorniczki baby, mątwa baby (PROMOCJA)
- kalmary, kałamarnice
- macki ośmiornicy
Dodaj komentarz