Produkt dnia
Sandacz filety ze skórą 5kg 300-500gr
Sandacz filety ze skórą 5kg 300-500gr

299,00 zł

szt.
Morszczuk filety bez skóry 7kg
Morszczuk filety bez skóry 7kg

248,00 zł

szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Homar Amerykański gotowany 2 szt x 400g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 179,00 zł 179.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: E4EC-3291A

Opis

Homar 2 szt 400g

Pyszne i naturalne produkty, które podbiją serce każdego smakosza!

Homar 2 szt 400g

Homary to słonowodne skorupiaki, bardzo blisko spokrewnione ze słodkowodnymi rakami.

Homary posiadają (tak jak raki) głowotułów, odwłok z telsonem (rozkładaną płetwą odwłokową), kilka pary odnóży krocznych, jedna parę szczypiec, czułka (anteny), oczy na słupkach. Zwierzęta te mają dosyć duże znaczenie kulinarne, zalicza się je do owoców morza. Ich mięso jest dosyć drogie i wysoko cenione przez konsumentów.

Homary w renomowanych restauracjach podaje się w całości. Ten typ pożywienia najbardziej popularny jest zwłaszcza w USA i krajach południowej Europy (Francja, Hiszpania, Portugalia, Włochy).

Zamówione produkty, które są mrożone realizujemy w opakowaniach termicznych, które są przeznaczone do przewożenia produktów, tak aby mogły dotrzeć w odpowiedniej temperaturze i jakości.

Przechowywanie:

Homara najlepiej przygotować od razu po zakupie. Mrożone owoce morza możemy przechowywać w zamrażarce.

Po czym rozpoznać dobre owoce morza:

Musimy określić ich jakość po zapachu. Brak charakterystycznego rybiego zapachu w fałdzie między ogonem a skorupą mówi o świeżości. Wysokiej jakości mięso homara znalezione w części ogonowej ma wyrafinowany, lekko słodki i delikatny smak.

Homary są na tyle proste w przygotowaniu, że każdy bez problemu poradzi sobie z ich przyrządzeniem

  • Homara, mrożonego, rozmrozić.
  • Przeciąć wzdłuż na pół. Wyjąć jadalne części czyli mięso z ogona i z odciętych szczypiec. Pozostałą, miękka zawartość skorupy wyrzucić.
  • Skorupę opłukać, będziemy w niej zapiekać mięso.
  • Wymieszać składniki ziołowego masła. Obłożyć nim homara.
  • Tak przygotowane połówki ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania lub na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok 10 minut.

O-fish

Oferujemy wyłącznie produkty od sprawdzonych dostawców, co do których mamy pewność, że były przechowywane w odpowiednich warunkach, dzięki czemu zachowały one swój wyjątkowy smak i wszystkie wartości odżywcze. Posiadamy własny transport przy pomocy, którego prowadzimy dystrybucję. Ciągle się rozwijamy, stale wzbogacamy ofertę o nowe produkty.

Zadowolenie naszych Klientów jest dla nas najważniejsze, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby zamówienia były realizowane błyskawicznie, a oferowany towar najwyższej jakości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl